субота, 20 серпня 2022 р.

Маленька книгарня

 Книги - як ліки... Необхідні слова, які звучать у потрібному місці і в потрібний час, здатні вилікувати душу. Головне, щоб знайшовся досвідчений літературний лікар, який випише потрібний рецепт.

  "Маленька паризька книгарня"-  роман німецької письменниці Ніни Джордж. Про Францію, про кохання, про вірність та дружбу, про природу, про книги... Сентиментальний... 

  Але там ще і про бібліотерапію! Прекрасна сама концепція плавучої "Літературної аптеки", магазину, в якому книги продаються як ліки, а чуйний і проникливий головний герой Егаре швидко і майже завжди безпомилково визначає, що в людини болить, і рекомендує ліки – комусь пронизливий любовний роман, комусь кривавий трилер, комусь філософський роман. А цитати, присвячені любові до книг, хочеться виписати та повісити над стінку поруч із кафедрою замість старих та набридлих. Ось заради цитат я її і вибрала.

​ "Книги захищають від дурощів. Від непотрібних сподівань. І від непотрібних чоловіків. Книги обеззброюють вас любов'ю, силою та знаннями. Це любов із глибини душі".

"Книжки - це єдиний ковток свіжого повіря в клаустрофобній повсякденності". 

​"Книжки - це єдині ліки від незліченних, незрозумілих страждань душі".

"Книги - це більше, ніж лікарі. Одні романи - це люблячі, вірні товариші на все життя. Інші можуть надавати по вухах. Ще інші - огорнуть вас теплим рушником, коли на вас нападе осіння нудьга. А є такі... ну, мов рожева солодка вата, промайне в голові на мить і лишить по собі блаженну порожнечу. Як коротка, бурхлива інтрижка"

Книги відкривають безмежжя можливостей. Адже вони завжди поряд. Незмінно любитимуть своїх читачів. Вони - це точка опори в непередбачуваному світі. У житті. У коханні. Після смерті".

"Я дихаю тільки тоді, коли читаю".

"Книги - це паперові човники для душі".

"Художня література - це напів магічна, але таки офіційна форма медицини".

"Читання - це безкінечна дорога. Це довга, точніше нескінченна подорож, що робить людину терпимішою, більш люблячою і добрішою".

"Книги є засобом вираження, здатним змінювати світ і скидати тиранів".

"Книги - це свобода на крилах паперу".

 "Читання робить вас вродливими, читання робить вас багатими, читання робить вас стрункими!"

"Книга схожа на сад, де читач має провести певний час, аби зацвісти".

Так, трохи схожі на статуси в соцмережах, але ж красиві?



Немає коментарів:

Дописати коментар