пʼятниця, 29 вересня 2023 р.

Тренінг "STOP BULLYING"

 За статистикою 80% українських дітей піддаються цькуванням, навіть не усвідомлюючи цього. В усіх соціальних системах завжди є лідер, середня група і так званий «вигнанець». 





У початковій школі діти ще не займаються жорстким булінгом, але вже можуть бути непривітними до інших. Щойно вчитель починає вибудовувати систему конкуренції та пріоритетів — діти починають один одного травити. А справжній булінг почнеться у середній школі — з 10-11 років — вік входження у підліткову кризу.

Ось тому, попередити булінг є вкрай важливо! 

29 вересня для учнів 7-А та 7-Б класу Черкаська спеціалізована школа 27  I-III ст. ім.М.К.Путейка бібліотекарем Ірина Ядчук спільно з Ирина Шевченко було проведено тренінг: "STOP BULLYING". Учні   вчилися розрізняти агресора від спостерігача. Вчилися діям, які допоможуть зупинити булінг, а також слухали повчальну притчу про Скріпочку. Практично з допомогою паперу зрозуміли як булінг впливає на життя. Вчилися мудрості в повчальній історії "Скільки важить сніжинка". За допомогою ситуацій, що зашифровані в QR-код визначали де є булінг, а де конфлікт.








Немає коментарів:

Дописати коментар